Namenmonument

In het digitale Namenmonument verzamelen wij de namen en gegevens van oud-gevangenen. Voor veel gevangenen was het Oranjehotel het beginpunt van een lang verblijf in Duitse gevangenissen en concentratiekampen. Met het Namenmonument willen wij deze informatie in kaart brengen. Daarnaast kunt u in de digitale gevangenendatabase zelf op zoek gaan naar gegevens van oud-gevangenen. Door middel van de zoekmachine kunt u zoeken op voor- en achternaam, geboorte- en sterftedatum, jaar en reden van arrestatie en binnenkomst in het Oranjehotel.

Daarnaast kunt u achterhalen in welke cel de gevangene heeft gezeten en wie zijn of haar celgenoten waren. Via de website van het Nationaal Monument Oranjehotel kunt u zelf informatie aan de database toevoegen. Misschien beschikt ook u of uw familie over gegevens, foto’s en/of verhalen. Op deze manier kunt u helpen met het creëren van een completer beeld van de geschiedenis van duizenden oud-gevangenen.

Op het moment bevat de digitale gevangenendatabase nog slechts 721 namen van oud-gevangenen afkomstig uit de vier Doodenboeken. We streven ernaar om aan het eind van het jaar dit aantal te hebben aangevuld tot circa 12.000 namen.

Bekijk het Digitale Namenmonument

 

Meer informatie:

namenmonument@oranjehotel.org.