Bereikbaarheid

Bezoekadres Van Alkemadelaan 1258
2597 BP  Den Haag.

De ingang is op de hoek met de Stevinstraat.

Let op: de ingang zit dus niet aan de Pompstationsweg (het oude Poortgebouw).

Met openbaar vervoer:

Bus 22 vanaf Station Den Haag Centraal (richting Duindorp) of Bus 23 vanaf Station Den Haag Laan van NOI (richting Scheveningen Noord) stoppen op 3 minuten loopafstand (halte Duinkerksestraat).
Vanaf de bushalte loopt u rechts de Stevinstraat in totaan de Van Alkemadelaan. De ingang bevindt zich rechts op de hoek.

Met de (OV-) fiets:

Vanaf Station Den Haag Laan van NOI (5,4 kilometer): Neem de Noorduitgang en sla linksaf de Anna van Hannoverstraat in, sla rechtsaf naar de Wilhelmina van Pruisenweg, sla rechtsaf de Schenkkade op. U komt op de Laan van Nieuw-Oost Indie uit. Hier gaat u linksaf. Fiets de Laan van Nieuw Oost Indie uit. Deze gaat over in de Van Alkemadelan. Fiets deze helemaal door en passeer Clingendael en het Internationaal Strafhof. Het Nationaal Monument Oranjehotel bevindt zich aan de linkerkant.

Met de auto:

Route vanuit A4 Den Haag / Amsterdam: Neem de afslag 8 Leidschendam en volg de N14 richting Wassenaar (N44). Blijf deze volgen door de Sijtwende tunnel.

Volg de N14, kruis per brug de N44, blijf rechtdoor richting Scheveningen (Landscheidingsweg). Passeer hierna twee brugonderdoorgangen. Na de tweede sorteert u rechts voor. Ga niet de St. Hubertustunnel in, maar neem rechts de afslag richting Scheveningen en Bronovo. Op de rotonde rechtdoor over de Oude Waalsdorperweg totaan de Van Alkemadelaan. Daar slaat u rechtsaf. U ziet rechts het International Criminal Court. Rijd rechtdoor totdat u links de Penitentaire Inrichting Haaglanden ziet. Rijd langs de gevangenismuur en sla linksaf de Stevinstraat in. De ingang van het Nationaal Monument Oranjehotel is direct links.

Parkeren (gratis) is mogelijk op het eigen terrein. Het parkeerterrein is geopend tijdens openingstijden van het Oranjehotel en sluit om 17.00 uur.
U kunt in de buurt parkeren (vanaf 13 uur betaald) of in BKS Parking Strand (7 minuten lopen).