Combinatielessen VO

Combinatieles ProDemos
Combineer uw bezoek aan het Oranjehotel met een gratis educatieve dag in politiek Den Haag, georganiseerd door ProDemos. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Een bezoek aan de Tweede Kamer zit uiteraard ook in het programma. Scholen kunnen een bezoek aan het Oranjehotel als extra optie aanvinken via de site van ProDemos.

Combinatieles 'Voormalig Nederlands-Indië in Multi perspectief' in Indisch Herinneringscentrum
Vanuit het Indisch Herinneringscentrum word je meegenomen in het verhaal van oorlog en migratie en de invloed hiervan op een persoon, familie en samenleving. Tijdens dit programma staan naast de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, thema’s zoals identiteit en (on)vrijheid centraal.

In dit interactieve museumbezoek doen leerlingen meer kennis op over het thema Nederlands-Indië en het koloniale verleden en zien zij de relevantie van dit thema in voor zichzelf en de huidige maatschappij. Twee miljoen Nederlanders hebben een band met voormalig Nederlands-Indië en zo zitten er in iedere klas gemiddeld twee leerlingen met Indische en/of Molukse roots. Misschien ook wel in jouw eigen klas!