Veelgestelde vragen

Over online tickets:

Wat zijn de openingstijden?
Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Op maandag, 25 december en 1 januari zijn we gesloten.

Hoe krijg ik toegang tot het Nationaal Monument Oranjehotel?
Toegang is alleen mogelijk met een online ticket. Om te zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers, werken we met inlooptijden. 

Kan ik spontaan langskomen en een toegangskaartje aan de kassa kopen?
Om onnodige reisbewegingen te voorkomen is dat voorlopig niet mogelijk. Toegang is uitsluitend mogelijk met een vooraf gereserveerd onlinte ticket, dat kunt u ook lastminute doen.

Is de Museumkaart geldig?
De Museumkaart is (nog) niet geldig. Wel hanteren we aantrekkelijke tarieven voor jongeren en families.

Ik heb een Ooievaarspas. Moet ik ook online een ticket kopen?
Jazeker. Alleen zo kunnen we zorgen voor een optimale spreiding van bezoekers. Neem wel uw Ooievaarspas mee naar het Herinneringscentrum.

Ik heb een ICOM pas, Veteranenpas of een Donateurs- of Beschermerspas en dus gratis toegang. Moet ik ook online een ticket kopen?
Jazeker. Zo zorgen we voor optimale spreiding van de bezoekers. Neem wel uw pas mee en toon deze aan de kassa.

Kan ik ook telefonisch reserveren?
Indien online boeken niet lukt, kunt u uw kaarten telefonisch reserveren via tel. 070 222 80 70.  U betaalt deze dan aan de kassa. Let op, we accepteren uitsluitend pinbetalingen.

===

Over inlooptijden

Wat is een inlooptijd?
We werken met inlooptijden zodat we het aantal bezoekers optimaal over de dag kunnen spreiden. U  mag binnenkomen tijdens uw gehele inlooptijd en u mag in het Oranjehotel blijven tot sluitingstijd (17 uur). Om drukte bij de ingang te voorkomen, verzoeken we u om niet eerder dan de start van uw inlooptijd te arriveren.

Uit welke inlooptijden kan ik kiezen?
De inlooptijden zijn van dinsdag t/m zondag tussen:

11.00 11.30
11.30 12.00
12.00 12.30
12.30 13.00
13.30 14.00
14.00 14.30
14.30 15.00
15.00 15.30
15.30 16.00*

Per inlooptijd zijn 15 kaarten beschikbaar

*We adviseren een minimale bezoekduur van 1,5 uur. De laatste inlooptijd (15.30-16.00) is dus vooral geschikt voor een korte kennismaking.

Wat is het verschil tussen een inlooptijd en een tijdslot?
Sommige musea werken met tijdsloten. Bij tijdsloten mag je op een specifiek moment naar binnen en is er een beperkte bezoektijd. Daar kiezen wij niet voor. Wij streven ernaar de inloop en het bezoek zoveel mogelijk op een natuurlijke manier te spreiden en iedereen in alle rust het Oranjehotel te laten bezoeken. Daarom kunt u gedurende een half uur binnenkomen.

==

Over extra maatregelen:

Kan ik het Nationaal Monument Oranjehotel bezoeken als ik (lichte) verkoudheidsklachten heb?
Helaas niet. In lijn met de landelijke maatregelen vragen we u in dat geval om thuis te blijven. We ontvangen u graag als u weer helemaal beter bent.

Welke hygiënemaatregelen zijn er in het Nationaal Monument Oranjehotel genomen?
We zorgen voor extra schoonmaak van contactpunten en aanraakoppervlakten, zoals deurklinken, wc’s, kranen, kluisjes, betaalautomaten en audiotours. In het Herinneringscentrum is op diverse plekken desinfecterende handgel beschikbaar. Voor het bedienen van de touchscreens krijgt u een persoonlijke touch-pen.

Mag ik mijn eigen hoofdtelefoon of ‘oortjes’ meenemen?
Zeker. U kunt een eigen hoofdtelefoon voor de audiotour gebruiken. 'Oortjes' zijn ook in onze winkel te koop.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek?
Het staat u vrij om een mondkapje te dragen, maar het is niet verplicht. Wel vragen we u 1,5 meter afstand te houden tot bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren, elkaar de ruimte te geven en altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Kan ik in het Nationaal Monument Oranjehotel met cash betalen?
Bij ons kunt u uitsluitend met pin betalen. In verband met de hygiëne verzoeken wij iedereen zoveel mogelijk contactloos te betalen.

==

Over voorzieningen in het Oranjehotel:

Is het café open?
Het café is open, er is echter wel beperkte zitgelegenheid.

Is de shop open?
Ja, de museumwinkel gaat ook weer open. Wel vragen we u om alleen de producten aan te raken die u wilt kopen. Betalen kan alleen per pin.

Kan ik de garderobe gebruiken?
De garderobe zelf is afgesloten, maar u kunt gebruik maken van de selfservice lockers voor het opbergen van spullen. 

Mag ik fotograferen?
Fotograferen voor eigen gebruik is toegestaan, maar houdt rekening met de benodigde afstand tot andere bezoekers. Heeft u voor professioneel gebruik een afbeelding nodig, neem dan contact op met communicatie@oranjehotel.org

Is er parkeergelegenheid?
We beschikken over voldoende gratis parkeerplaatsen op ons eigen terrein. Ook hebben we een eigen fietsenstalling.

Kan ik het Oranjehotel met een rolstoel bezoeken?
Jazeker. Het Oranjehotel is toegankelijk voor rolstoelen. Een aantal parkeerplaatsen is gereserveerd voor mindervaliden. We beschikken over een rolstoel die u kunt lenen.

Ik wil graag iets schenken (documenten of foto's), is dat mogelijk?
Jazeker. Maakt u dan eerst een afspraak met Maia Bijl, conservator/educator via mbijl@oranjehotel.org of via tel. 070 222 80 70.

==

Over publieksactiviteiten:

Kan ik vanaf nu weer een groepsbezoek boeken?
De aangekondigde versoepelingen bieden perspectief. We hopen binnenkort weer groepen te kunnen ontvangen en introducties aan te bieden, maar in aangepaste vorm. Op basis van onze eerste ervaringen met de nieuwe situatie kijken we wat haalbaar is. Heeft u interesse voor een groepsbezoek in het najaar, neem dan contact op met Matthijs Hoogeveen, operationeel manager, via reserveringen@oranjehotel.org

Ik wil alvast een onderwijsprogramma boeken voor volgend schooljaar. Kan dat?
Jazeker. Op de website vindt u informatie over de verschillende programma’s en een boekingsformulier zodat u een optie kunt plaatsen.

Kan ik vanaf nu weer een ontvangst boeken of een zaal huren?
De aangekondigde versoepelingen bieden perspectief. We onderzoeken momenteel de mogelijkheden om het organiseren van ontvangsten en evenementen weer op te pakken, vanzelfsprekend in lijn met de landelijke maatregelen. Neem contact op met Matthijs Hoogeveen, operationeel manager via reserveringen@oranjehotel.org om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u een andere vraag:
Stuur een mail naar info@oranjehotel.org. We helpen u graag!